ЖИМСНИЙ ЖИМСГЭНИЙ АЧ ХОЛБОГДОЛ

Жимс нь мод, бут гэх мэт ургамлын шүүслэг үр бөгөөд хүний биед амархан шингэдэг, шим тэжээлт хүнсний бүтээгдэхүүн юм. Бүтцээр нь үрт жимс, яст жимс, жимсгэнэ гэж ангилна. ГАДИЛ (БАНАН) Гадил идэхэд сэтгэл санаа тайвширч сэтгэл баяр баясалтай болдог. Гадил нүүрс устөрөгчөөр хамгийн баялаг жимс. Мөн түүнд цусанд сахар орохоос хамгаалдаг бодис агуулагддаг. Гадилд үлэмж […]

ЧАЦАРГАНА ЖИМСЭЭР ТА ЮУ ХИЙЖ БОЛОХ ВЭ?

Чацарганын жимсэнд С, А, Е, К, В1, В2, ВЗ, В4, В5, В6, В9, Д, Р аминдэмүүдээс гадна алимны хүчил, каротин, тос бопон төмөр, кали гээд олон бичил элементүүд агуулагддаг. ЧАЦАРГАНЫ ДАРС Хөлдүү жимсгэнээ сайтар гэсгээн, цэвэрлээд 4 кг тутмаас гурван литр шүүс гартал сайтар шахна. Ийм шүүсэнд хүчил 1,68 хувь, чихэрлэг бодис 3,85 хувь байна. […]